Henteavfall.no

Søppelsortering: Bli kvitt rot kr 350/m3

Innholdsfortegnelse

Sliter du med søppelsortering? Vi har noen verdifulle tips som vil gjøre søppelsortering mye enklere! Nøkkelen er å huske at ulike typer søppel må legges i separate beholdere. Dette dekker mat, ikke-resirkulerbare materialer som plast og emballasje, resirkulerbare stoffer som papirprodukter og plastflasker og farlige stoffer som maling eller kjemikalier.

Kasting av forskjellige gjenstander i samme pose skaper et usikkert miljø for søppelplukkere og innbyggere i nærheten. I tillegg så bidrar det til å gjøre det vanskelig for innsamlingsfagfolk å gjøre jobben effektivt når de må gå gjennom timevis med søppel som er rotet sammen hver dag!

Henteavfall er et pålitelig og allsidig selskap som strever for å møte de individuelle behovene til hver enkelt kunde.

Oversikt over søppelsortering

Oversikt over søppelsortering

Forsikre deg om at søppelet ditt er riktig sortert ved å legge det inn i følgende grupper:

 • Resirkulering, slik som glass, metallbokser og plast 

Gjenvinning er avgjørende for samfunnet vårt. Det ivaretar miljøet og bidrar til kostnadsbesparelser i det lange løp.

Gjenvinning er ikke bare en måte å hjelpe miljøet på – det bevarer også søppelfyllinger og reduserer klimagasser. Flere metoder er tilgjengelige, for eksempel glass, metallbokser og plast. Du kan begynne å ta miljøvennlige beslutninger ved å resirkulere aluminiumsbokser, plastflasker eller papirprodukter som aviser og pappesker hos din lokale matbutikk! Med disse enkle trinnene på plass, kan vi gjøre en innsats slik at planeten vår varer i generasjoner framover.

 • Kompost er en fin måte å redusere avfall og gi tilbake til miljøet. Ikke bare hjelper det å skape næringsrik jord til hagen din, men kompost kan også brukes med forskjellige organiske materialer som matrester og papirprodukter!

Kompost er en av de enkleste, men mest effektive måtene å påvirke miljøet vårt positivt. Ikke bare vil du spare penger, men det kan også være en underholdende aktivitet for hele familien! I tillegg bidrar kompost til å forbedre plenen og hagens helse – noe som gjør dem mer motstandsdyktige mot tørke, samtidig som planter kan vokse sunt. Det å delta i denne uanstrengte oppgaven har miljømessige fordeler og kan gi skjønnhet og liv til ethvert hjem eller hage.

Klar til å ta en reise inn i verdenen av kompost? Dette blogginnlegget vil gi deg fire enkle og enkle trinn som du må følge for å starte ditt eventyr med kompost hjemme hos deg selv! 

 1. For å begynne, skill organiske materialer i to hauger: en for kompostkassen (som frukt og grønnsaker) og en annen for de som ikke hører hjemme i den (kjøtt eller meieri).
 2. Unngå uønskede skadedyr, som fluer eller maur, i de tidlige stadiene av nedbrytning. Plasser organisk materiale på en presenning eller et angitt område og la det råtne før du overfører det til kompostkassen.
 3. Søppel består av gjenstander som ikke kan resirkuleres eller komposteres.

Hvilke skritt tar du for å sikre matavfallet ditt, kaffegrut og eggeskall ikke går til spille?

I gjennomsnitt antas en norsk statsborger å produsere omtrent ett kilo søppel. Dette kan skade miljøet vårt og mennesker som bor i nærheten av oss hvis de ikke reguleres nøye. Mens noen individer kan kompostere avfallet sitt i hagen, legger andre den i søppelkassen. Men hva skal vi gjøre med alle de gjenstandene som ikke kan resirkuleres eller gjøres om til gjødsel?

Hva gjør de med miljøet vårt?

Alarmerende 1,3 milliarder tonn spiselig mat kastes skjødesløst hvert år, nok til å brødfø 25 millioner mennesker i løpet av et år! Dette ubetenksomme sløseriet må det gjøres noe med for å få slutt på global sult og underernæring.

Hva kan man kaste i søpla?

Hvis verden gjør sin del og sorterer gjennom husholdningsavfallet, kan det påvirke miljøet vårt betydelig. Det å ta dette enkle trinnet virker kanskje ikke så mye isolert sett, men det kan utgjøre en utrolig forskjell hvis alle forplikter seg til å gjøre det!

Plastposer (rene, tørre og tomme)

Mange forstår størrelsen på plastposer og annen engangsplast i miljøet vårt, men forstår ikke hvordan  balansen kan gjenopprettes. En fengslende løsning? Søppelsortering for plastposer! Dette kan redusere virkningen av skadelige avfallsprodukter betydelig og ta oss et skritt fremover for å oppnå miljøvennlig bærekraft.

Metallgryter, panner og bakeplater

Kokekar av metall kan være vanskelig å rengjøre uten å forårsake riper og er ofte så heftig at folk lar dem ligge i en haug på kjøkkenbenken eller på baksiden av hyllen.

Det er en uanstrengt løsning for å unngå alle disse problemene! Det å lagre varene dine i plastbeholdere og emballasje er veien å gå.

 • Spinkle stive plastbeholdere og emballasje er ment å brukes en gang og kastes.
 • Gjør ditt neste måltid eller sammenkomst problemfri med plasttallerkener, kopper og kaffelokk – ingen grunn til å bekymre deg for bestikk!
 • Engangsemballasje av plast til mat og drikke er praktisk, men kommer med en høy kostnad for miljøet.
 • Plastflasker
 • Plastplantepotter og serveringsbrett.
 • Intakte og fulle av forfriskninger er eskebeholdere som Tetra Pak, melkekartonger og juicekartonger en praktisk måte å slukke tørsten på.
 • Leter du etter måter å kaste tomme malingsbokser av metall (etter å ha fjernet lokkene og tømt ut eventuell restvæske eller tørt innhold), aluminiumsfolie/brett og mat- og drikkebokser av metall på en ansvarlig måte? Ingen grunn til å søke videre – vi kan hjelpe!
 • Kok og oppbevar maten din i stil med aluminiumsfolie, metallbokser, glasskrukker og flasker!
 • Gjenbrukbare glassflasker, krukker og bokser.
 • Kartong som frokostblandinger, vaskemiddelbeholdere og papirlommetørklær (med plastforinger som kastes separat) kan resirkuleres sammen med aviser, flygeblad, papirmaterialer som magasiner og bøker og konvolutter.

Disse materialene opptar ofte livene våre, fra aviser og magasiner til bøker, flygeblad, konvolutter, papir og bølgepapp.

 • Strimlet papir
 • Kaffekopper
 • Polystyrenskum
 • Kaffekapsler
 • Tørkepapir

Informasjon

Forsikre deg om at resirkulerbare produkter er klare til transport innen kl. 7:00 på morgenen på innsamlingsdagen, men ikke tidligere enn kl. 17:00 kvelden før. Som en god praksis, vennligst pakk resirkulering i enten en blå boks eller klar plastpose for å sikre riktig fjerning – pappesker, dagligvarekasser og vaskekurver godtas ikke, da de ikke lett kan samles inn.

Det er ingen begrensninger på volumet av blå bokser eller klare plastposer du kan bruke til resirkulering, og alle resirkulerbare gjenstander er velkomne til å legges sammen i en eske eller pose.

Samle alle plastposer og innpakninger i en pose, og fest dem deretter tett. For å bli godtatt for resirkulering må plast, glass eller metallmaterialer først skylles ut og tørkes grundig.

Vanlige spørsmål

Den mest miljøvennlige måten å kvitte seg med søppel på er å resirkulere eller ved kompostering. Hvis ingen av disse søppelsortering alternativene er tilgjengelige, bør du velge søppelfylling – som vanligvis har den mest ubetydelige miljøpåvirkningen på grunn av forskrifter om avfallshåndtering.

 1. Det er på tide å forenkle og oppdatere: For hvert nytt element du tar med hjem, kast noe eldre.
 2. Invester i ting som tilbyr flere muligheter.
 3. Unngå å investere i varer du bare bruker en gang, de er ikke verdt prisen.
 4. Ta farvel med støvete rot, og gi plass til noe nytt!
 5. Effektiviser designet ditt ved å minimere visuelle distraksjoner.

Det å bli kvitt rot og søppelsortering handler om å lage orden. Det er handlingen med å kvitte seg med et fysisk eller mentalt rom med unødvendige ting, tanker og ideer som ikke gjør annet enn å ta verdifull plass. Dette kan innebære å kaste ut pyntegjenstander fra stuen din for å få mer visuell plass, og fjerne klær du ikke trenger i skapet ditt. Derfor er det mindre rot eller rydding av sinnet fra meningsløse distraksjoner – slik at klarhet og fokus er på det som betyr mest.

Det å fjerne rot hjelper deg med å unngå skadedyr og redusere støv, mugg og jordslag som kan forverre allergier eller astmasymptomer. Det fremmer også en forbedret livsstil og generell velvære. Det å tilberede sunne måltider i et rom uten masse rot er vesentlig enklere. Videre sover de fleste bedre når det ikke er noen forstyrrelser, for eksempel en uoppredd seng på soverommet.

Relatert

Kilder

Facebook
Twitter
LinkedIn

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Picture of Susanne Hansen

Susanne Hansen

Susanne er innholdsadministrator for 24 Søppel og flytting. Firmaet tilbyr alt fra flyttetjenester, transport og søppeltaxi.