Henteavfall.no

Slik blir du kvitt isopor i Oslo

Slik kan du kaste isopor Oslo sine innbyggere vil bli kvitt. Isopor er laget av plast, men isopor skal ikke kastes som plastemballasje. Mindre mengder med isopor kan enkelt gå i restavfallet, men har du større mengder må det kastes i en egen container på en gjenvinningsstasjon.

Har du større mengder isopor som du ønsker å kvitte deg med? Vi i 24 Søppel og flytting plukker opp isopor som søppeltaxi og kaster det på nærmeste gjenvinningsstasjon.

Isopor og Styrofoam er laget av Ekspandert polystyren (EPS) og brukes ikke bare i emballasje, det brukes også som isolering. EPS er sammensatt av petroleum og 98 prosent luft. Dette gir isoporen gode isoleringsegenskaper og er meget godt egnet til å beskytte objekter. Disse egenskapene har gjort isopor meget populært å benytte i emballasje av hvite og brunevarer.

Tidligere skulle isopor kastes som plastavfall, men dette ble endret ettersom isopor har statiske egenskaper. Dette gjorde at små biter av isoporen festet seg til annen plast på gjenvinningsstasjonen noe som førte til at det ble vanskelig å sortere.

Resirkulering

Det er meget viktig at isopor blir gjenvunnet ettersom det er et petroleumsprodukt som har lang nedbrytningstid. Isopor blir resirkulert gjennom enten en mekanisk eller kjemisk prosess til å bli materiale i andre plastprodukter som blomsterpotter, hagemøbler, isolasjonsprodukter osv.

Farget isopor

Har du farget isopor brukes oftest som isolasjon, dette kastes som farlig avfall ettersom farget isopor kan inneholde kjemikalier.

Resirkulering